RON CARTER

-Η Τζαζ είναι η μουσική σύνθεση εικόνων από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό ,abstract expressionism και την action painting.
-Σε μία ορχήστρα Τζαζ οι μουσικοί που χειρίζονται τα διαφορετικά μουσικά όργανα συν- δημιουργούν ,όπως ακριβώς ο ζωγράφος που χρησιμοποιεί ετερόκλητα αντικείμενα προκειμένου να αποτυπώσει τα ίχνη τους στον ζωγραφικό του πίνακα.
-Εργάστηκα-ως μαθήτρια και κατόπιν ως βοηθός -κοντά σε έναν από τους πιο γνωστούς ζωγράφους της κίνησης του αφηρημένου εξπρεσιονισμού,τον Βενετσιάνο Εmilio Vedova.
Toν έβλεπα να ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας ,εκτος από τα πινέλα του,που στη Τζαζ είναι τα κλασσικά της όργανα,αντικείμενα που είχε μαζέψει από τους δρόμους της πόλης του ,απομεινάρια του πολιτισμού της.
Κομμάτια από βενετσιάνικα υφάσματα,από βενετσιάνικα έπιπλα, μουράνο, σκαριά πλοίων,κουπιά από γόνδολες....
Τον ένοιαζε το αποτύπωμά τους στο χρώμα ,όπως ο μουσικός της τζαζ μαζεύει αντικείμενα κυρίως από την βαθιά πατρίδα του .Τον νοιάζει μόνο το αποτύπωμα τους στον ήχο.
τζαζίστας με τα κλασσικά μουσικά του όργανα παίζει εκφράζοντας συναισθήματα και λέξεις.Τους έχετε δει φαντάζομαι να παίζουν πιάνο η μπάσο συλλαβίζοντας...
Δεν τραγουδάνε νότες ,εικόνες τραγουδάνε και συναισθήματα ,όπως ο ζωγράφος μονολογεί όλη του την ψυχή στην κίνηση του σχήματος μιας γραμμής.
- Πολλές φορές η συναυλία της τζαζ είναι σαν τα σχήματα που σημαίνουν και αγγίζουν μόνο τη στιγμή της ΄΄γέννησης΄΄ τους δημιουργούς τους.Γιά τους θεατές και τους ακροατές δεν είναι παρά μία δεξιοτεχνική ικανότητα επίδειξης ζωγραφικών ήχων και μουσικών αποτυπωμάτων.
-Κάτι σαν την επί μισθώσει ερωτική επαφή .Ένα θεατρικό δέσιμο των επαναληπτικών ήχων της Τζαζ με την ηθελημένη ανάγκη επικοινωνίας που κουβαλάμε εσαεί....
/ζωγραφική,ακουαρέλα σε χαρτί/κλικ στην εικόνα/