CONDOLEEZZA RICE


Κόντι φεύγει μαζί με την κυβέρνηση Μπούς.Δεν θα χαθεί βέβαια .Είναι καλή διαχειρίστρια του εαυτού της και θα τον αξιοποιήσει καταλλήλως έχοντας την εξαιρετικά χρήσιμη εμπειρία της ως προσόν προς διαπραγμάτευση.
-Η ανάδειξη μιας γυναίκας σε υψηλά αξιώματα είναι ακόμα ένα φαινόμενο ακριβοθώρητο παρα την -υποτιθέμενη -προοδευτικότητα της Δυτικής κοινωνίας.
-Η εξουσία σε όλα τα επαγγέλματα και κυρίως στην Τέχνη και την Πολιτική έχει ως κορυφαίους της εκπροσώπους από το ανδρικό φύλο. Το φύλο ορίζεται φυσικά, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός που δεν κατηγοριοποιούν το ανθρώπινο είδος μιας και είναι ελεύθερη ,σε προσωπικό επίπεδο, επιλογή .
-Αποδεχόμαστε όλοι, εκτιμάμε και σεβόμαστε -ως κοινωνία -σε ένα επάγγελμα το εκατό τοις εκατό των ικανοτήτων/προσόντων/ ενός άνδρα και δέκα από τις εκατό των ικανοτήτων/προσόντων/ μιας γυναίκας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναγνώριση και αξιοποίηση μόνο ενός μέρους του ανθρώπινου δυναμικού σε συνθήκες πολιτικής, νομικής ,εθνικής, φυλετικής και θρησκευτικής ισότητας που είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της αστικής Δημοκρατίας.
-Στην Πολιτική οι γυναίκες που κατόρθωσαν να αξιοποιηθούν σε κορυφαίες θέσεις τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως είναι ελάχιστες . Το συντριπτικό ποσοστό αυτών των γυναικών εξελίχθηκε κληρονομικώ δικαίω -κόρες σύζυγοι κ.λ.π πολιτικών - και σχεδόν όλων οι πράξεις χαρακτηρίζονται απο συντηρητισμό και έλλειψη οράματος και από μιμητισμό παρακμασμένων προτύπων και ιδεοπληξιών του παρελθόντος.
Κόντι είναι μιά γυναίκα πολιτικός που κατόρθωσε να ηγηθεί έχοντας ένα επί πλέον χαρακτηριστικό μειονέκτημα: ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΎΡΗ. Αυτό δεν την απαλλάσσει από το βαρύ φορτίο της συμμετοχής της στην πιο αντιαμερικάνικη Αμερικάνικη κυβέρνηση όλων των εποχών, απλά ίσως η Ιστορία της χαριστεί λίγο, κάτι που ασφαλώς δεν θα κάνει για τους υπόλοιπους της απερχόμενης κυβέρνησης Μπούς.
/πορτραίτα φτιαγμένα στο Κομπιούτερ ,Τιτινα Χαλματζη/κλικ στην εικόνα