COMICS -BABEΛ

-Συνηθίσαμε να θεωρούμε το COMICS ως μία δευτερευούσης καλλιτεχνικής αξίας δημιουργία. Σε αντιπαράθεση με τη Ζωγραφική τη Λογοτεχνία και την Ποίηση, το ΚΌΜΙΚΣ κατετάγη από τους σύγχρονους θεωρητικούς σε υποδεέστερο επίπεδο .Κάπου μεταξύ της λαϊκής εικονογραφίας και της μαζικής κατανάλωσης μυθιστοριογραφίας. Οι καλοί ΚΟΜΊΣΤΕΣ δεν είναι -κατά τους επαΐοντες -ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες και γιαυτό το λόγο τα πρωτότυπα των έργων τους δεν συμπεριλαμβάνονται στην αγορά της τέχνης. Οι ίδιοι οι ΄΄κομιξάδες ΄΄όμως ενισχύουν χωρίς προφανώς να το αντιλαμβάνονται αυτή την εις βάρος τους κατηγοριοποίηση-περιθωριοποίηση.
-Από τις λίγες ευκαιρίες που δίνονται στην οιονεί νέα τέχνη του ΚΌΜΙΚΣ να παρουσιάσει τα έργα της είναι το Φεστιβάλ της Βαβέλ .Εκεί εφέτος είδα τα περισσότερα φωτο-τυπωμένα έργα από κάθε άλλη φορά.Σαν οι καλλιτέχνες,σκιτσογράφοι, κολορίστες κλπ να μην εμπιστεύονται το αποτύπωμά τους ...
-Παιδιά μην φοβάστε να εκτεθείτε. Δεν είστε αφισαδόροι-κορνιζάδες.Ξέρω πολλοί από εσάς δουλεύετε σε διαφημιστικές και το περιτύλιγμα μετράει.Όμως εμείς που μεγαλώσαμε με τα κόμικς και λατρεύουμε τον κόσμο σας λαχταράμε να δούμε την δουλειά σας στο πρωτότυπο όπως τη φτιάξατε με σβησίματα και μολυβιές με τα τσακίσματα και τους λεκέδες. Ακόμη και τις κομπιουτερατζίδικες δουλειές μην τις ωραιοποιείτε.Το τυπωμένο το απολαμβάνουμε στα βιβλία σας ήδη.Το άλλο είναι που έχει διαχρονική αξία.-Τους μεγάλους μας έρωτες τους ερωτευόμαστε περισσότερο όταν τους βλέπουμε το πρωί.
Αγουροξυπνημένους,μουχμουρλήδες, ζεστούς, αγαπησιάρικους, αληθινούς.Μην μας στερείτε την μαγεία του πρωτοτύπου.Αυτή επιθυμούμε να συναντήσουμε κάθε φορά που ερχόμαστε σε αυτό το ετήσιο -σαν απο φιλμ νουάρ μυστήριο-ραντεβού με τη δουλειά σας .Εκτεθείτε αφτιασύδωτοι να ταξιδέψουμε επάνω στις γραμμές της φαντασίας σας...Το αντίτυπο σε λάιβ είναι σαν τα ρετουσαρισμένα τοπία σε κάρτποστάλ.Στο πρωτότυπο είναι τό ταξείδι.Μην πέφτετε στη λούμπα της διακόσμησης κι εσείς.Την έχουν πληρώσει ακριβά οι εικαστικές τέχνες .Σιγά σιγά η αισθητική της διακόσμησης και η θεωρητικολογία-μπλα- μπλα -ά-εργων θεωρητικών -θα μπολιάσει το έργο σας και θα το μετατρέψει σε χρηστικό αντικείμενο γιά θνησιγενή πάρτι
-Η σχεδιαστική ικανότητα είναι πολύτιμο δώρο της Φύσης.Είναι αυτό που κάνει τη δουλειά ΤΈΧΝΗ. Αξιοποιήστε την όσο γίνεται περισσότερο. Αυτή την σχεδιαστική ικανότητα υποτίμησαν οι περισσότεροι εικαστικοί καλλιτέχνες και θεωρητικοί υποκύπτοντας στην ευκολία της αντιγραφής εαυτού και άλλων βερμπαλιστών.
-ΤΟ -ΈΡΓΟ ΤΩΝ- ΚΌΜΙΚΣ ΕΊΝΑΙ ΤΈΧΝΗ KAI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΌ ΈΡΓΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΌΤΥΠΟ ./διαβάζεται και ανάποδα/
-Ραντεβού σε ένα έτος ανθρώπου.
/η εικόνα''eclipse'' είναι φτιαγμένη στο κομπιούτερ/