ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΟΥΦΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


-Παιδιά καλοζωισμένα τα περισσότερα κατέβηκαν στους δρόμους ωθούμενα από υγιή ένστικτα αυτοσυντήρησης και αλληλεγγύης.
κάθοδος αυτή ήταν το νομιμοποιημένο προσωπείο που από καιρό αναζητούσαν οι κάθε είδους παρακμιακοί περιθωριακοί και δυστυχείς που εγκατοβιουν στα σωθικά της πόλης. Κρύφτηκαν πίσω από αυτό γνωρίζοντας ότι μεταμφιεσμένοι σε οργισμένους έννομους η έστω αγανακτισμένους πολίτες θα μπορούσαν να ενταχθούν επί τέλους κάπου και να κερδίσουν λίγη νομιμοποιημένη παρανομία. ''Εξάλλου οι 'φίλοι' που κρατάνε κοκκινόμαυρες σημαίες και φοράνε κουκούλες κάθε τόσο σπάζοντας κλέβοντας και λεηλατώντας τα πέριξ έτσι δεν ζουν;' σκέφτηκαν και φώλιασαν στις διαδηλώσεις.
-Οι αναπόφευκτοι νταβατζήδες της περιοχής έτριψαν τα χέρια τους και ειδοποίησαν τα τσιράκια τους να συνδράμουν .Τα λάφυρα αυτοί θα τα εξαγόραζαν για λίγα ευρώ, η πρέζα θα έφευγε περισσότερη ,οι γυναίκες θα έπαιρναν κι άλλους πελάτες και αυτοί περισσότερα ποσοστά.
-Αστραπιαία κινήθηκαν και οι από πάνω ενδιάμεσοι κι έδωσαν τις κατάλληλες εντολές:Να γίνει η γης Μαδιάμ/κάπου είχαν ακούσει την φράση από κάτι επιφανείς που νταραβερίζονται μαζί τους για μυτιές/.Τα μεγάλα αφεντικά από καιρό τους το είχαν διαμηνύσει:Θέλουμε να αγοράσουμε την περιοχή! Κάντε ότι είναι δυνατό να πέσουν οι τιμές... Και τα μεγάλα αφεντικά δεν αστειεύονται όταν θέλουν κάτι το παίρνουν όποια κυβέρνηση και να είναι απάνω.
-Τα μεγάλα αφεντικά που έχουν ανομολόγητα συμφέροντα εσαεί όταν πληροφορήθηκαν τα γεγονότα επικοινώνησαν με τους δικούς τους σε πόστα .Ήρθε η κατάλληλη ώρα που περιμένατε αρπάξτε την ευκαιρία τους είπαν στο αυτί .Η αντιπολίτευση θα γίνει κυβέρνηση ,η κυβέρνηση αντιπολίτευση και να γίνεις αρχηγός εσύ, να γίνεις διευθυντής εσύ, μόνιμος καθηγητής κι εσύ πρύτανης, εσύ θα πάρεις τόσα αν σπρώξεις τα γεγονότα όπως μας συμφέρουν στα ΜΜΕ.
-Τα κάθε είδους πρακτόρια ενήμερα από την πρώτη στιγμή ως συνήθως περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν .Τόσα χρόνια εδώ είχαν πιά νταραβέρια και συνεργασίες με όλες τις ανθυγιεινές δυνάμεις πάντα με το αζημίωτο. Καιρός να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα να τα παρουσιάσουν στους δικούς τους σύμφωνα με το πως τα συμφέρει να φύγουν και οι υπόνοιες ότι δουλεύουν γιά δυό και τρείς αφεντάδες.
-Οι των ΜΜΕ πήραν τις εντολές κι άρχισαν να τις απαγγέλλουν ατάλαντοι όπως πάντα και στα γραπτά και στα προφορικά ενώ αυτοθαυμάζονταν στην κενή τους φαντασία άλλοι ως μελλοντικοί πολιτικοί, άλλοι ως νονοί , άλλοι ως διανοούμενοι....
-Έτσι κάηκε όχι μόνο η Αθήνα και οι άλλες πόλεις αλλά και οι αγνές προθέσεις δύο τουλάχιστον γενεών νέων ανθρώπων που είδαν την απλή διαμαρτυρία τους για τους φόβους τους να τιτλοφορείται επανάσταση και να γίνεται αφορμή για να καταστρέφονται περιουσίες, να καίγονται εθνικά κτίρια, να περιφέρονται νικηφόροι και τροποαιούχοι της καταστροφής αποτυχημένοι παλαιοί πολιτικοί ,να κερδοσκοπούν πάνω τους αδίστακτοι μιντιάδες ....
-Ίσως όμως τα πιο έξυπνα και ευαίσθητα από αυτά τα παιδιά κατανοήσουν ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται στα παιχνίδια τους τους μεγάλους.
-Διότι μόνο τα παιδιά ξέρουν να παίζουν .
-Οι μεγάλοι υποκρίνονται ότι παίζουν προκειμένου να υφαρπάζουν τη νίκη.