ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ [ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ ]


ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ . Πέρασαν τόσα χρόνια. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ...
  Επαρχία. Σχολείο σπίτι-σπίτι σχολείο. Γονιοί αριστεροί και καλοί
άνθρωποι. Πίστευαν οτι οι αριστεροί ήταν οι άγιοι της οικουμένης, ότι οι αριστεροί δεν έλεγαν ποτέ ψέμματα, ότι ήταν δίκαιοι, έντιμοι, αγωνιστές, εσωτερικά μορφωμένοι ...  "Ανώτεροι άνθρωποι" έλεγαν. Το Πολυτεχνείο λοιπόν το έκαναν αυτοί οι ανώτεροι άνθρωποι και μερικοί άλλοι που τους έμοιαζαν... μάθαμε εμείς στην επαρχία. Έτσι μας έμαθαν να πιστεύουμε οι παλαιοί αριστεροί-ονειροπόλοι που πρέσβευαν την επανάσταση των ανιδιοτελών. Εκείνοι που είχαν απολέσει περιουσίες στον εμφύλιο που μετά φυλακίστηκαν εξορίστηκαν έχασαν δικούς και φίλους κι όταν ο κατατρεγμός κόπασε δεν σκέφθηκαν ούτε μιά στιγμή να εξαργυρώσουν τον αγώνα τους η να τον εμπορευθούν. Μόνο βρήκαν μία γωνίτσα στον κόσμο αντάμα με τους αφανείς  του Πολυτεχνείου Μαζί και με τους πολλούς της αντίπαλης μεριάς, συμφιλιωμένοι πάλεψαν να επουλώσουν τις κοινές πληγές κι έζησαν ετσι απλοί και καθαροί. Δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια: Τη δική τους ιστορία καπηλεύθηκαν άκαπνοι της Μεταπολιτευτικής Αριστεροσίνης για να αποχτήσουν χρήμα κι εξουσία.
- ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟΔΟΜΟΝΤΑΣ KAI ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΜΥΘΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .
Εφέτος  η  τρίτη  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ . ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ !!!.

- ΕΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. 
- ΕΦΕΤΟΣ  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ  ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ - Η ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ -  ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
 - ΕΦΕΤΟΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ .
- ΕΦΕΤΟΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ .

-Σημείωση: Το κείμενο γράφτηκε κι ανέβηκε στο blog το 2011, την ίδια ημερομηνία. Είναι κείμενο επετειακόν.  Το γεγονός του Πολυτεχνείου όμως δεν είναι ΑΚΟΜΗ  ιστορικό γεγονός γιαυτό κάθε χρόνο θα προστίθεται μια φράση, χρωματιστή κλπ, η και περισσότερες. Ποιός ξέρει...
 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ  30-40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. 
ΓΙΑ ΤΟ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Η  ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ !          
 Η τακτική αμφισβήτησης των  νεκρών του Πολυτεχνείου από το κόμμα των νεοΦασιστών Ελλάδας εναν και μόνο σκοπό έχει: την ισχυροποίηση της κυριαρχίας των ζόμπι της λεγόμενης γενιάς του  Πολυτεχνείου που, μέσω της φασιστικής προπαγάνδας, ξανακαπηλεύονται  νεκρούς και αντιφασιστικούς αγώνες. Οι πάμπλουτοι καπηλευτές του Πολυτεχνείου πόσα πληρώνουν  τα φασισταριά για αυτή την τόσο χρήσιμη  προπαγάνδα;             

      - 2013μΧ
-Η πατρίδα καταρρακωμένη. Δεν είναι η φτώχεια και η ανεργία. Η Αδικία είναι και ο Φόβος που ξεκληρίζει γενιές.
- Το Πολυτεχνείο; Ποιο Πολυτεχνείο, εκείνο το μισοκατεστραμένο κτήριο στην Πατησίων που βγάζει ανέργους;
Τι έγινε εκεί; Γιατί; Πότε; Α ναι; Τι λες βρε παιδί μου και γιατί δεν άλλαξε τίποτα; Δεν το πιστεύω... Παραμύθια!
- Πολυτεχνείο 40 τόσα χρόνια μετά. Σαν να μην έγινε ποτέ.
     - 2014 μ.Χ. και 2015 μ.Χ. και 2016 και 2017μΧ
-2018 μ.Χ.
Δυό νέοι συζητάν στο όρθιο δίπλα μου στον ηλεκτρικό:
<< - Οι γονείς μου αν ήταν στο Πολυτεχνείο; Μη με τρολάρεις δικέ μου... Οι δικοί μου είναι έντιμοι ρε! Βρήκες δουλειά; Κι εγώ τίποτα, μου χρωστάνε κι από την άλλη... Δεν πληρώνει κανένας. Ούτε οι πολυεθνικές... Α! Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΞΕΡΕΙΣ κι ο διευθυντής της  δουλειάς που με απέλυσαν και ο διευθυντής της πολυεθνικής που μου χρωστάνε, κρίση είπαν και οι δύο αλλά τα κέρδη τους πολλαπλασιάστηκαν, ήταν στο Πολυτεχνείο. Τι πως το ξέρω; Ο ένας το  λέει κάθε φορά που απολύει η πολλαπλασιάζονται τα μπόνους του κι ο  άλλος  έχει μία φωτό να στο γραφείο του με το τάνκς στην πύλη κι αυτός είναι εκεί, λέει, πλήν δεν φαίνεται καθαρά ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΞΕΡΕΙΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΡΩΕΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
Άκου οι δικοί μου στο Πολυτεχνείο... Αυτοί που λένε ότι ήταν στο Πολυτεχνείο είναι ξεφτίλες ρε!
Δεν αντέχεται η ανεργία φίλε... Τι θα κάνω θεέ μου...>>
Τα Τσογλάνια μας νίκησαν ! 

εικόνα: ,χαρακτικό '' η παρέλαση'  Τιτίνα Χαλματζή /κλικ στην εικόνα /
 http://titina-chalmatzi.com/